Biten av en orm alternativt vinna på Oz Lotto

Bara på skoj, låt oss ta glimt på Oddsen att vinna jackpotten på Oz Lotto eller bli biten utav en giftig orm eller träffad utav blixten.

Om vi börjar från början så är det ca 22 gånger fler chans att bli träffad av blixten, i alla fall om du bor i Australien vari Oz Lotto dras, än att vinna jackpotten på Oz Lotto.

1 på 22

När vi nu ändå är i Australien som vi alla känner till dräller utav giftiga ormar (och öldrickande Aussis) så är chansen nio (9) gånger större att bliva biten av en giftig orm än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på 9

En del knappt 1 möjlighet på 9 mindre att avlid utav ett bett utav ett ”killer bee” i Mexiko än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på föga 9

Om man blir bekymmersam utav dessa nummer och innehar börjat ta vägen runt och stirra ner i marken eller eftersöka de Mexikanska dödsbina kan det vara tid att flytta blicken upp i skyn.

Det är ca 250 gånger fler chanser att en meteroit träffar världen (inte dig direkt) än att du vinner jackpotten på OZ Lotteri.

För att addera det hela en del;

2 100 000 på 1 chans att träffas utav blixten

5 000 på 1 chans att dö av ormbett

5 500 000 på 1 möjlighet att dö utav ett stick från det mexikanska ”killer bee”

182 000 på 1 möjlighet att en (stor) meteorit träffar jorden

45 679 320 på 1 chans att du vinner Oz Lotto

och

Oändligt på 1 möjlighet att du vinner Oz Lotto om du aldrig lirar.

Men alla dessa nummer är helt oväsentliga för människor (vi alla) avgår vara rationella när den åtråvärda jackpotten passerar 30.. 40.. 50.. 60.. 70.. 80.. 90 miljoner dollar.

Man må vara buddhamunk eller Humpty Dumpty

Det australiensiska kommunistpartiet innehar bildat ett syndikat, samt buddhisterna innehar ett också.

Kommunistpartiet

“Jag samt tre övriga medlemmar i partiet innehar dumpat in $ 5 vardera, ”
“Vi antar ej att vi innehar en enorm chans att vinna, men den momentana detonation av hopp är trevlig.
Nu är vi arbetarklassens parti och arbetarklassen i Australien innehar aldrig varit främmande för annorlunda ideer. ”

Det är även en som spenderat egna pengar på en annons där texten säger:
”Vill du hjälpa till att finansiera mitt lotto köp så jag kan vinna samt möjlighet att betala för att avsända en andel av våra makthavare på en mycket lång semester”.

Daniel Chan, sekreterare i den australiska kinesiska buddistiska samhället, planerade att inhandla en biljett när en tidning talade till honom. “Tja varför inte? ” sade han. “Det är en lastbil med pengar, alternativt hurdan? ”

Mr Chan drömde om “att göra några tillägg till vår Mingyue Lay helgedom i Bonnyrigg, och igenom att skapa grenar för att sprida buddhismen.
Och naturligtvis skulle vi göra några donationer till nyttig avsikt, som vi alltid gör. ”

En bostadslös man, Adam Glover, sa att om han vann jackpotten “Jag skulle handla någonstans att hem. ”

Samt den federala folkpartiet frontbencher bekräftade att han hade inhandlat två biljetter.
En taleskvinna för mannen nämnde att han planerade att ge ett litet antal vinster till Humpty Dumpty Foundation, som köper materiel för barnsjukhus.

Även den islamiska samfundet innehar haft en kommentar. “Koranen bestämt förbjuder spel”, säger Keysar Trad, , talesman för Sheikh Taj El-Din Hilaly. “Men på min lokala newsagency innehar jag sett människor som är uppenbart muslimska inhandla biljetter till dragningen.
Samt icke, min shejk inte köpt någon bit. ”

En nattklubbsägare hade oxå inhandlat en lotto biljett, vinsterna skulle nyttjas dels för att bygga barnhem i Sydostasien “, eftersom samtliga behöver en anledning att leva, att önskar samt att drömma”.

Samt ett litet antal pengar kvar skulle användas för att betala advokatkostnader, säger hans försvarare.