Direkta dragningar av resultat lotto i Tv

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 varje lördag, antingen i huvudkanalen alternativt i TV7. Denna kanal samt tid har varit bestående under alla de år som lotto har funnits. På senare år dras veckans lotto resultat oxå på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har funnits sedan 1980 och har blivit svenskarnas i särklass mest älskade spel. Man behöver inte uppdatera sig om ett odds eller lära sig vilka hästar, lag eller sportutövare som är i god design före årets tävlingar. Man lirar på slumpmässigt dragna nummer samt hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan raspa direkt och sedan slänga i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter. Läs mer här

En lottorad fyller man i, antingen för hand inne hos ett spelombud, eller online via någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de olika metoderna skiljer sig till ganska mycket samt annorlunda metoder har annorlunda sorters anhängare. De som har spelat lotto i många år samt gör det en aning pga bruk och försäkran, väljer inte bort stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta tittar på man en liten skara gubbar med huvudbonad på sig inne hos spelombudet var onsdag samt lördag bums innan spelstopp. De sitter kanske där med en bägare kaffe och någon god bakelse medan de med omsorg fyller i sin lottorad. Siffrorna har de antagligen funderat ut under veckan som gått, eller så hittar de på kombinationen å stående fossing. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel och spel i övrigt.

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ner framför PC:n när suget efter att skicka in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i och skicka in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar samt 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat samt lotto onsdag resultat kan man sedan antingen se på TVn eller, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som hävd att spela å lotto varje vecka, kanske på onsdag för att krydda arbetsveckan en aning, alternativt på lördag för att fira veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett förutbestämt antal lottorader, kanske en rad per närstående, samt alla sitter ihop hemma i tevesoffan för att se boll för boll lockas ur dragningstumlaren. Att dela sådan spänning med sina närmaste är underbart och bara det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme spelare som endast spelar på lotto för att någon dag inbringa lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten och utdelar när man får alla rätt på lotto samt samtidigt förmå pricka rätt på Jokern. Summan man får genom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje beskrivning av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.