Lotto.se – spelsveriges mest eftertraktade domän

Lotto.se är en mycket eftertraktad domän i Sverige som för här upptas av Lotto Sport Italia som är Italiens största avtryck för sportkläder och sportskor. I Italien betyder Lotto ”mycket” och har ingen relation till den spelform vi älskar så innerligt här i norr.

Lotto är alltså i Sverige förknippat med spel och även om ordet härstammar från italienskan så är det idag enormt integrerat i det svenska språket. Redan sedan 1500-talet har man använt termen Lotto i hasardspelsammanhang. Lotto.se är nämligen ett domännamn många i spelbranschen skulle vilja lägga vantarna på, men är alltså upptaget av det italienska klädmärket.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Svenska Spels Lotto introducerades på marknaden 1980. Grundkonceptet är att man skall välja ut 7 nummer av totalt 35. Lotto resultat presenteras i enlighet med traditionen var lördag, men på senare år drar man Lottovinnare även på onsdagar. Mer Info HÄR

När man lirar på Lotto så kan man passa på att oxå spela på Joker. När man lirar dessa ett par i kombination så har man möjlighet att vinna Drömvinsten som är som en slags Lotto Jackpott, men då måste man ha 7 rätt på sin Lottorad samt ett par på Jokern. Högsta Drömvinsten i Svenska Spels anekdot delades ut i mars 2010 och var på 214,6 miljoner kronor.

Sannolikheten att vinna Drömvinsten på Lotto är väldigt låg, det handlar om att man ska vara en på mer än 6 miljoner. Men skam den som låter låga odds stå i ens väg, för vissa vinner ju faktiskt! Den Internetvane spelar på Oz Lotto i stället där man inte behöver vinna på en lottorad och en lott samtidigt och där vinsterna är betydligt högre (man vinner i AU dollar, företaget är börsnoterat och helt säkert).

Hävdvunnen Lotto är ett antikt spel där man köper brickor som i förväg har numrerade rutor. Dessa rutor fyller man sedan i med sina egna siffror och någon form av slumpmetod används för att bedöma vilket utgång Lotto spelet får. Ofta använde man fordom kulor som man märkte med nummer samt drog upp ur en påse.

Den som inte slår vad kan inte vinna, det är mycket lätt. Men alla som lirar vinner inte, långt ifrån. Spelande skänker lite extra gastkramning i vardagen samt det är många som verkligen gillar denna krydda, men för ett litet antal blir spelandet en belastning. Allt fler fastnar i olyckliga spelberoenden (det är en obotlig sjukdom och skall tas på allvar) med sällskaplig och ekonomisk misär som effekt. Så vinn på Lotto, eller inte, men se till att det är själva spänningen som lockar och att du kan höras bli att spela om kassan ekar tom. Ett bra förslag är att bestämma för hurdan mycket pengar man ska placera på att spela Lotto varje månad och sedan strikt hålla sig till det. Tilläggas bör att Lotto veckolotto är det säkraste att spela med hänsyn till spelmissbruk. Dom farliga spelen sker i realtid, som Bingo (ja, kanske det farligaste) och enarmade banditer, idag kallas dom vanligen slotmaskiner.

Lotto spelas inte bara i Sverige, men termen är relativt svensk. Den förekommer oxå utomlands men på engelska är termen Lottery mer begagnad.

Man kan rätta lotto raden vid TV4s livesändningar på onsdagar samt lördagar, men oxå i efterhand på text-tv alternativt på nätet. På lotto.se kan man i vilket fall som ogärna vare sig spela eller rätta lottoraden, men är man sugen på nya sportskor så har man kommit rätt.