Resultat lotto presenteras i direktsända dragningar

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 var lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna TV-kanal samt tid har varit hållbar under alla de år som lotto har existerat. På senare år dras veckans lotto resultat oxå på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har funnits sedan 1980 och har blivit svenskarnas i särklass mest omtyckta spel. Man behöver inte uppdatera sig om ett odds eller lära sig vilka hästar, lag eller sportutövare som är i aptitlig design inför årets tävlingar. Man spelar på slumpmässigt dragna siffror och hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan raspa direkt och sedan slänga i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter.

En lottorad fyller man i, antingen manuellt inne hos ett spelombud, alternativt online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de olika metoderna skiljer sig till ganska mycket och olika metoder har annorlunda sorters anhängare. De som har spelat lotto i många år och gör det lite pga vana samt trygghet, väljer inte bort stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta ser man en liten flock gubbar med huvudbonad på sig inne hos spelombudet varje onsdag samt lördag bums före spelstopp. De sitter kanske där med en bägare fika samt någon aptitlig bakverk medans de med omsorg fyller i sin lottorad. Siffrorna har de antagligen funderat ut under veckan som vandrat, alternativt så hittar de på kombinationen å stående fot. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel samt spel i övrigt. Klicka Här för mer info

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ner framför PC:n när suget efter att skicka in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i samt avsända in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat och lotto onsdag resultat kan man sedan antingen se på TVn alternativt, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som hävd att spela å lotto varje vecka, kanske på onsdag för att krydda arbetsveckan en aning, eller på lördag för att fira veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett predisponerat antal lottorader, kanske en rad per närstående, och alla sitter tillsammans hemma i tevesoffan för att se kula för boll lockas ur dragningstumlaren. Att avskilja sådan spänning med sina närmaste är underbart och bara det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme spelare som endast lirar på lotto för att någon dag inbringa lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten samt utdelar när man får alla rätt på lotto samt samtidigt lyckas pricka rätt på Jokern. Summan man får genom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje presentation av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.