Vinn på lotteri och få ett längre liv

En vän till jag berättade för jag att människor var uppradade i 10- personers vidd till hennes butik vari hon bland annat sålde lotto.

De ville handla talonger till vad de hoppades skulle vara den vinnande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre människor investerade sina surt förvärvade slantar för en chans att bli en vinnare.

Medan de flesta människor känner till att pengar ej ensamt kan ge lycka, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att likväl de mesta människor som egentligen allaredan innehar nog med slantar är mer tilltalade utav tillgängliga mer.

Tydligen håller de större med Mae Wests betraktelse: “Jag innehar varit rik och jag har varit fattig.
Och burgen är bättre “.

Eller kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en möjlighet att bevisa att slantar ej kan göra mig lycklig”. Klicka Här

Jag antar det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha berättat ”Hellre rik samt kry i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de mesta av oss innehar kommit att begripa: ”Rikedom är ej en fråga om att inneha mycket av mycket, det handlar om att ha vad man önskar ha”.

Samt John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), igenom att förespråka en annan typ av välstånd definierat i termer utav godhet, intelligens, känslighet samt gudsfruktan.

Pengar antagligen inte kan inhandla fröjd eller love (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan köpa ett bättre liv: rika folk lever nämligen längre än fattiga människor.

Forskning tyder på att folk med högre inkomster är lyckligare och tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Även när källan till rikedom är en lotterivinst, ökas livslängden och högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning av lotterivinnare visade att slantar i sig faktiskt inte köper veckor, månader, men flertal år av extra liv.

Det är förhållandet mellan pengar samt andra don som är nyckelfrågan, att avväga vad vi absolut behöver för oss själva och vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara orsaken till att flera Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år sedan, sade Aristoteles att människor hade förstörts av sina pengar, men nämnde att det var svårt, om ej omöjligt, att göra goda gärningar utan några resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att uppnå en balans mellan konkurrerande attraktioner.

Och franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet av harmoni emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, festligt, tro, fitness, familj samt formell samt vardaglig skolning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle samt andra har berättat i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Även om om man innehar vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt kontext.

Även om du idag kan leva längre, och du idag är en vinnare, uttalar J. Paul Getty “Om du kan räkna dina slantar, ska du inte en giga dollar”.